In dit artikel

Met de trein naar Luxemburg

Met de trein naar Luxemburg is goed te doen. Vanuit de randstad is het slechts een paar uur en je staat in het centrum van Luxemburg. In deze blogpost leg ik je hierover alles uit, van waar je de goedkoopste kaarten kan kopen tot informatie over de reis. Een treinticket naar Luxemburg is ongeveer 38 euro, en vanaf stations dichtbij de Nederlandse grens rond de 25 euro.

Als eerst wat over Luxemburg zelf, het land staat bekend als een handelsland omdat er veel banken actief zijn. Hierdoor is het land uitgegroeid tot een van de rijkste landen ter wereld, en is nummer 3 van de wereld. . Luxemburg bevat veel bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Vianden, museum MUDAM of de Kazematten onder Luxemburg stad. Maar het land heeft ook prachtige bossen en natuurgebieden om doorheen te lopen. Door de trein als vervoersmiddel te kiezen kan je gemakkelijk in Luxemburg reizen, dit doordat het gehele openbaarvervoer gratis is in het land.

Trajecten naar Luxemburg

Om naar Luxemburg te reizen zijn er 3 manieren. Twee hiervan gaan door België en een gaat via Duitsland. Helaas is er geen trein die rechtstreekst gaat vanuit Nederland, dus je zal altijd wel moeten overstappen. Er is wel een traject waar je maar een overstap hebt, hieronder lees je de verschillende manieren en welke het beste is voor jou.

Via luik

Wanneer je uit het regio Utrecht, Brabant of Limburg komt is deze optie het beste voor jou. Je reist met een Nederlandse trein naar Maastricht, daar stap je over op een regionale trein naar luik. En vanuit luik gaat er een intercity naar Luxemburg. Om de 3 uur gaat deze treinverbinding, en de prijs is gelijk aan de rit via Brussel.

Via Brussel

Als je uit het westen gaat reizen naar Luxemburg is dit de beste manier voor jou. Als eerst neem je de intercity richting Brussel vanaf Amsterdam. Je kan ook opstappen bij Schiphol, Den haag, Rotterdam en Breda. Vanaf Brussel gaat er een rechtstreekse trein naar Luxemburg, je hoeft dus maar 1 keer over te stappen. Je hebt ook nog de mogelijkheid om de Thalys naar Brussel te nemen, dit scheelt ongeveer 1 uur reistijd maar de prijs is ook hoger.

Via Duitsland

Met deze mogelijkheid reis je eerst per ICE naar Düsseldorf. Deze trein vertrekt vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vanuit Düsseldorf kan je met een trein naar Koblenz en daar overstappen op een regionale trein naar Luxemburg. Deze verbinding is alleen te adviseren als je reist vanuit de omgeving van Arnhem, wanneer je in een ander deel van Nederland woont is een andere manieren sneller. De prijs is iets duurder dan de rest.

Prijzen treintickets naar Luxemburg

De prijzen voor een treintickets starten bij de ns voor 38 euro per persoon. Deze prijs verandert nog als je in het hoog of laagseizoen gaat. En natuurlijk met hoeveel personen je reist. Wanneer je niet te veel wilt betalen is het handig om je kaartjes zo vroeg mogelijk te boeken zodat je gebruik maakt van de vroegboekkorting. Ook scheelt de dag en tijden waarop je vertrekt, zo is het in de avonduren vaak goedkoper.

Mocht je tijdens het reizen willen werken, of zeker zijn van een ruime zitplaats kan je er nog voor kiezen om 1e klas te reizen. Voor een volwassene is dat meestal 17,50 extra voor een enkele reis, wel ben je dan zeker van: meer rust, toegang tot lounges en een ruime zuigplek.

Reistijd naar Luxemburg

De reistijd naar Luxemburg met de trein is natuurlijk verschillend per traject en je opstapstation in Nederland. Maar vanaf Utrecht is de reistijd naar Luxemburg 6 uur en 13 minuten, dit verschilt wel eens per dag en per treinverbinding. Bereken de reistijd naar Luxemburg vanaf jou vertrekstation hier.

Groep tickets Luxemburg

Mocht je met een groep reizen naar Luxemburg kan je een groep ticket aanvragen. Dit is vaak voordeliger dan individuele treintickets, maar met sommige trajecten en groepsgrote is het individueel boeken van tickets voordeliger. Bij de ns kan je een groepsreis aanvragen als je met 10 of meereist, dit kan via een formulier. Na het invullen en versturen hiervan krijg je een offerte met de prijs.

Boek de leukste activiteiten in Luxemburg online:
Anderen bekeken ook:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *